Joi, Iulie 19, 2018

RO
  • IP-Control
  • IP-Control
  • IP-Control
  • IP-Control
  • IP-Control
  • IP-Control

Soluţii de virtualizare: Virtualizare desktop Sunde TS Zero Client cu H4

SUNDE - TS Terminal servicii Zero Client cu H4


 

Introducere

 

Terminalul de servicii SUNDE cu H4 asigură, printr-o modalitate simplă de instalare, implementarea desktop-urilor virtuale la costuri minime.

SUNDE H4 Zero Clienţi instalat împreună cu software-ul SUNDE NetPoint Server permite mai multor utilizatori să acceseze în mod simultan, printr-o singură interfaţă a sistemului de operare, de gen Windows sau Linux prin virtualizarea a mai multor conturi de utilizator independente, iar mai apoi împărțirea resurselor computerului pentru a deservi simultan până la 40 de conturi unice.


Dispozitiv Endpoint

 SUNDE H4 (wifi) Zero Client se prezintă sub forma unei unităţi compacte, concepută ca şi componentă hardware a unui terminal final pentru virtualizarea desktop, neavând în componenţa sa un pocesor (CPU), fără spaţiu de stocare sau sistem de operare, dar cu o interfaţă pentru conectarea utilizatorilor finali, cu dispozitive de intrare şi alte periferice USB spre un server pe care rulează un sistem dintr-un centru de date.

(Dispozitivele Endpoint pentru Terminalul de servicii asigură o aplicaţie disponibilă atât pentru H4, cât şi pentru H4 wifi. Diferența majoră dintre H4 și H4 wifi constă în faptul că H4 wifi include un modul wifi integrat care permite utilizarea sa pentru două tipuri de conexiuni atât la reţeaua locală, cât şi în mediul wifi.)


Software pentru server

 

Software-ul pentru Server SUNDE NetPoint - oferă utilizatorilor multiplii, printr-un desktop securizat de roaming, suport la un sistem de operare flexibil și acces la o gamă diversificată de periferice; permite configurarea lui de către personalul IT, monitorizarea și gestionarea centralizată și simplă a dispozitivelor endpoint H4 de la staţia server.


Beneficiile SUNDE - Terminal servicii Zero Client cu H4 

SUNDE H4 Zero Clienţi prin felul în care a fost conceput nu are un sistem de operare, spaţiu de stocare sau procesor, eliminându-se problemele legate de riscurile apărute în securizarea desktop-urilor, în cazul unei infecţii cu viruşi şi malware sau în cazul unei pierderi de date. De asemenea, inexistenţa unor ventilatoare sau hard discuri determină o creştere a duratei lungi de viaţă şi o reducere a costurilor legate de consumul de energie şi a costurilor aduse de timpul de nefuncţionare a conturilor de utilizator.

Software-ul pentru Server SUNDE NetPoint – oferă un desktop securizat de roaming, un management centralizat și acces la o gamă diversificată de periferice. Server-ul NetPoint permite configurarea lui de către managerii din IT, monitorizarea și gestionarea centralizată și simplă a dispozitivelor endpoint H4 de la staţia server.


Avantajele SUNDE


Prin adoptarea în comunicaţii a standardului RDP (Remote Desktop Protocol), terminalul de servicii SUNDE cu H4 nu doar extinde sistemul de operare Windows sau Linux de la o gazdă fizică în mai multe desktop-uri virtuale, ci şi se poate integra în instalarea serverului de virtualizare având la bază sisteme de operare de tipul VMware, Citrix sau Microsoft oferind în fiecare locaţie RDP o valoare combinată a unităţii şi o izolare a utilizatorului. De asemenea, H4 Zero Clienţi poate conecta singur desktop-urile virtuale la reţele pe arii extinse (Wide-Area Networks-WANs) prin definirea unei adrese IP pentru a fi accesată, fără a necesita orice extensii de licență, aplicație sau dispozitiv. Tot acest terminal poate fi adaptat pentru autentificarea web bazată pe platforme cloud pentru a opera aplicații de la o mașină virtuală standard. Acest lucru are un impact direct, pozitiv asupra flexibilităţii operaționale pentru că se adaptează la diferite aplicații și pentru că reduce imediat costurile globale aduse de PC-urile desktop, cum ar fi costuri legate de suport, mentenanţă şi înlocuirea desktop-urilor.

Terminalul de servicii SUNDE cu H4 Zero Clienţi oferă soluția pentru furnizarea desktop-urilor virtuale într-un mod simplu și la cel mai mic cost în comparaţie cu oricare alte opțiuni asemănătoare cu opţiunea Zero Client și la un sfert din costul unor PC-uri de tip desktop.

Consola pentru managementul Server-ului NetPoint cu suport pentru dispozitivul H4 este oferită gratuit.


Arhitectura Terminalului de servicii SUNDE


 

Soluţia Terminalului de Servicii oferită de SUNDE este alcătuită din următoarele componente:

  1. H4 Zero Clienţi;
  2. Software-ul pentru Server NetPoint (oferit gratuit).

În plus, față de software-ul și dispozitivele clientului pe care SUNDE le oferă,

pentru sistemul gazdă, utilizatorii vor avea nevoie de:

Servere cu sistem de operare Windows instalat;

Spaţiu de stocare;

Acces la reţea.


pentru fiecare utilizator, staţia de lucru va avea nevoie de:

Tastatură și mouse pe port USB;

Monitor cu intrare VGA;

Cablu de reţea categoria 5 sau 6 pentru conectare la reţeaua Ethernet;

Opţional: difuzoare, căști, microfoane și periferice USB.