Joi, Iulie 19, 2018

RO
  • IP-Control
  • IP-Control
  • IP-Control
  • IP-Control
  • IP-Control
  • IP-Control

Soluţii de virtualizare: Virtualizare desktop Sunde VDI cu Diana Zero Client

SUNDE VDI cu Diana Zero Client


Introducere


SUNDE VDI cu Diana Zero Client reprezintă o alternativă pentru implementările tradiționale ale desktop-urilor virtuale.

SUNDE VDI cu Diana zero clienți oferă beneficii atât fizice, cât și virtuale pentru virtualizarea desktop-urilor prin reducerea semnificativă a costurilor legate de dispozitivele necesare și consumul de energie, oferind utilizatorului final o experienţă fără compromisuri prin servicii personalizate, precum și prin eficientizarea securităţii desktop, eliminându-se aproape în totalitate sarcinile de administrare.

SUNDE VDI oferă utilizatorilor un desktop virtual la un nivel ridicat de performanţă, aceasta însemnând aplicaţii multimedia interactive, o rezoluţie mare a ecranului de 1080p pentru streaming video şi Flash fără întrerupere, cu un consum de energie de 5 waţi, Diana zero clienți se conectează prin protocolul patentat inclus de SUNDE la software-ul vPointServer instalat de pe o platformă a unui server virtual, fără a se baza pe nicio a treia parte a unui software sau a unei configurări GPU.

 

Dispozitiv Endpoint


 

SUNDE Diana (wifi) Zero Client se prezintă sub forma unei unităţi compacte, concepută ca şi componentă hardware a unui terminal final pentru virtualizarea desktop, neavând în componenţa sa un pocesor (CPU), fără spaţiu de stocare sau sistem de operare, dar cu o interfaţă pentru conectarea utilizatorilor finali, cu dispozitive de intrare şi alte periferice USB spre un server pe care rulează un sistem dintr-un centru de date.

(Dispozitivele Endpoint pentru VDI asigură o aplicaţie disponibilă atât pentru Diana, cât şi pentru Diana wifi. Diferența majoră dintre Diana și Diana wifi constă în faptul că Diana wifi include un modul wifi integrat care permite utilizarea sa pentru două tipuri de conexiuni atât la reţeaua locală, cât şi în mediul wifi.)


Software pentru server

 

Oracle VM VirtualBox 4.0 - platforma de virtualizare găzduită de Oracle include un Pachet de Instalare vPoint ce oferă suport pentru SUNDE VDI Diana. Compania Oracle a anunțat disponibilitatea generală a versiunii 4.0 de la VM VirtualBox, această versiune reprezintă o sursă gratuită pentru platforma de virtualizare.

 

Software-ul SUNDE vPointServer


vPointServer este format din 3 componente:


Consola de Management vPoint - asigură conectarea și gestionarea pentru Diana Zero Clienţi a conturilor de utilizator și a desktop-urilor virtuale.


vPointGuest - include aplicații audio prin interfaţă USB pentru a fi rulate în VM. Acesta permite VM-ului să ofere suport pentru o varietate de periferice USB pentru desktop-uri și 12 biți pentru intrarea/ieşirea audio stereo a terminalului.


SUNDE-VDI Protocol - asigură legătura de comunicare între software-ul vPointServer și dispozitivele client Diana.


Desktop-urile virtuale în abordarea bazată pe un server pe care este utilizată o soluție SUNDE VDI, se bazează pe o infrastructură fizică de calculatoare, împreună cu o serie de componente software centralizate pe o infrastructură virtuală care rulează de pe o infrastructura fizică.

 

Beneficii VDI

 

 

Similar cu abordările anterioare, bazate pe virtualizarea utilizatorului final, cum ar fi terminalul de servicii, soluția VDI, de asemenea, oferă beneficii pentru consolidarea și virtualizarea desktop-urilor. Dar, în schimbul rulării unui sistem de operare de pe un hardware al unui server partajat, soluția VDI este destinată pentru furnizarea unor capabilităţi complete desktop-ului Windows nativ pentru utilizatori. VDI are o serie de avantaje pe care terminalele de servere cu greu reuşesc să le îndeplinească, în special pentru mediile în care starea sistemului trebuie să fie conservată, unde este necesară asigurarea drepturilor de autor, compatibilitatea mai multor aplicații să poată fi realizată sau în care izolarea utilizatorului reprezintă o problemă.


VDI promite beneficii semnificative, acestea incluzând:

 

Flexibilitate crescută - aprovizionarea cu un desktop flexibil permite adaptarea desktop-urilor virtuale la nevoile specifice utilizatorilor, la angajamente sau locații de lucru. Fiecare desktop mașină virtuală (VM) poate fi personalizată cu setări specifice unor aplicații de productivitate.


Mai puţine probleme legate de compatibilitate - mai multe medii ale sistemelor de operare pot coexista pe același server fizic. VDI elimină cele mai multe probleme legate de compatibilitatea aplicaţiei și permite, de asemenea, migrații ale sistemelor de operare fără a face upgrade hardware-ului de pe server.


Reducerea conflictelor - fiecare utilizator primeşte propriul său sistem de operare, propriile resurse și aplicații, păstrându-se utilizatorii izolaţi unii de alţii. VDI protejează fiecare utilizator de problemele generate de către alți utilizatori.


Flexibilitate sporită - cu ajutorul tehnologiei salvării datelor prin copiile de siguranţă actualizate, utilizatorii au posibilitatea să acceseze stări ale desktop-urilor la momente diferite de timp. Acest fapt oferă o mare flexibilitate în evenimentele de tipul unei coruperi a sistemului de operare sau în cazul unei infecții malware.

 

Avantajele Sunde VDI


Problema pe care SUNDE o depăşeşte cu greu este reprezentată de faptul că majoritatea desktop-urilor virtuale actuale sunt implementate cu thin clienţi sau PC-uri ca şi dispozitive client. Aceste desktop-uri virtuale, în general, se bazează pe protocoale ale terminalelor de servicii, cum ar fi VNC, ICA sau RDP asigurate numai de câţiva furnizori ca şi Citrix, VMware sau Microsoft și, de obicei, au nevoie de adăugarea unor configurări GPU sau a unor licențe pentru extensii de protocol în scopul de a obține protocoale ale terminalelor de servicii pe care le utilizează pentru a efectua funcțiile esențiale VDI și pentru a afișa aplicaţii multimedia interactive. În multe cazuri, aceste soluții VDI vor compromite într-un fel experiența utilizatorului final la PC sau vor dubla costurile și managementul IT de vârf ale PC-urilor tradiţionale pe care le-au înlocuit, neutralizându-se în mod semnificativ beneficiile potenţiale oferite de implementarea desktop-urilor virtuale.


SUNDE VDI cu Diana Zero Client simplifică implementarea VDI într-o instalare Diana Zero Client ca şi dispozitiv de acces la un endpoint și la un software vPointServer instalat pe server, eliminându-se complexitatea și costurile de implementare și de întreținere aduse de integrarea unor licenţe şi software-uri scumpe.

 

Arhitectura SUNDE VDI

 


Soluţia VDI oferită de SUNDE este alcătuită din următoarele componente:

1. Diana zero client.

2. Software-ul vPointServer (oferit gratuit).

În plus, față de componentele centrale VDI ale infrastructurii virtuale, software-ul și dispozitivele clientului pe care soluţia SUNDE VDI le oferă,

pentru sistemul gazdă, utilizatorii vor avea nevoie de:

Servere cu sistem de operare Windows instalat;
Imagini ale unei versiuni a sistemului de operare, fie Windows, fie Linux pentru a fi instalată pe maşinile virtuale (VM);

Spaţiu de stocare;

Acces la reţea.


pentru fiecare utilizator, staţia de lucru va avea nevoie de:

Tastatură și mouse pe port USB;
Monitor cu intrare DVI;

Cablu de reţea categoria 5 sau 6 pentru conectare la reţeaua Ethernet;

Opţional: difuzoare, căști, microfoane și periferice USB.