Joi, Iulie 19, 2018

RO
  • IP-Control
  • IP-Control
  • IP-Control
  • IP-Control
  • IP-Control
  • IP-Control

Matrix SETU ATA211G Adaptor VoIP cu GSM, FXS şi conturi multiple SIP

Introducere

Apariţia telefoniei prin Internet oferă beneficii intrinseci în ceea ce priveşte costul şi mobilitatea. În acelaşi timp, infrastructura telefonică implementată până în prezent şi procedura de utilizare a acesteia nu vor putea fi înlocuite rapid. În general, oamenii îşi doresc să poată beneficia de ambele în acelaşi timp, costuri mici de VoIP şi avantajul utilizării produselor şi metodelor de telefonie existente deja.

Matrix SETU ATA211G este conceput pentru a satisface această cerinţă de conversie a reţelei VoiP cu interfaţa de reţea pentru telefonie tradiţională şi vice-versa. Acest adaptor asigură uşurinţa manevrabilităţii în toate complexităţile ei ale tehnologiei interne de VoIP şi oferă interfeţe simple de telefon pentru a efectua şi primi apeluri.

Prin Matrix SETU ATA211G aveţi acces la o nouă lume a telefoniei IP!

Matrix SETU ATA211G este un adaptor SIP care are la bază Adaptorul Telefonic Analogic (ATA), reprezintă interfaţa aparatelor telefonice vechi cu reţelele bazate pe IP. În plus, faţă de conexiunea standard între IP şi PSTN, oferă facilitatea unică de a face conexiuni între reţele IP, GSM şi PSTN. Este special conceput pentru utilizatorii SOHO, în scopul oferirii acestora avantajele unui tarif redus al telefoniei prin Internet, a unor apeluri pe distanţe lungi, a unor apeluri internaţionale şi a unor apeluri peer-to-peer. Adaptorul poate fi folosit cu orice sistem de telefonie PBX existent, oferind utilizatorilor acces la trunchiuri VoIP. Acesta poate fi folosit, de asemenea, într-un mod stand-alone.

Matrix SETU ATA211G converteşte traficul de voce în pachete de date pentru transmiterea lor pe Internet. Atunci când un număr de telefon este format de către un utilizator, Matrix SETU ATA211G îl transformă într-un apel IP folosind protocolul SIP şi iniţiază un apel la numărul apelat, în orice parte a globului. Utilizând un furnizor propriu de servicii VoIP, pentru apeluri pe distanţe lungi sau între birouri, costurile pentru apeluri pot fi reduse în mod semnificativ sau eliminate prin reţeaua IP de apeluri peer-to-peer.

Efectuarea unui apel în afară este la fel de uşoară ca de la un telefon obişnuit. SETU ATA211G converteşte în mod automat numărul apelat într-un format pentru a fi înţeles la destinaţia reţelei, oricare ar fi ea, IP, GSM sau PSTN. Tonurile din timpul apelării telefonice, ca şi tonul de apel care pleacă, tonul de apel de întoarcere şi tonul de ocupat sunt asigurate apelantului ca şi perechi cu statutul numărului apelat. Porturile FXS şi GSM pot asigura apeluri în afară de pe un conturi comune sau diferite conturi SIP. În plus, numărul care are la bază selectarea unui cont SIP este asigurat de selectarea unuia dintre cel mai economice conturi SIP pentru a da numere în exterior.

Un apel de la un cont SIP poate fi dirijat spre porturi FXS/GSM. Toate protocoale diferite CLIP sunt acceptate, astfel încât utilizatorul poate identifica apelantul înainte de a răspunde la apel.

Odată ce un apel este stabilit, caracteristici, cum ar fi reţinere apel, comutare apel, transfer apel, apel în aşteptare şi teleconferinţa sunt sprijinite pentru a gestiona două apeluri de la acelaşi port FXS. În condiţii diferite, servicii ca şi redirecţionarea apelului şi robotul telefonic sunt, de asemenea, furnizate.

Matrix SETU ATA211G oferă două porturi Ethernet - unul pentru WAN şi altul pentru LAN. Utilizatorul îşi poate conecta PC-ul pe portul LAN şi poate naviga pe internet sau să-şi verifice căsuţa de e-mail în timp ce vorbeşte la apeluri VoIP.

Matrix SETU ATA211G poate fi, de asemenea, utilizat cu orice sistem de telefonie PBX, fără a schimba infrastructura existentă. Utilizatorii sistemului PBX pot efectua apeluri de voce pe IP pentru a beneficia de tariful redus pentru apelurile VoIP. Utilizatorii pot continua să efectueze şi să primească apeluri fără a-fi preocupaţi de reţeaua pe care sunt apelurile lor sunt dirijate. Matrix SETU ATA211G este uşor de instalat şi utilizat. Acesta poate fi configurat cu ajutorul asistenţei online oferite de către serverul HTTP intern.

Caracteristici cheie

Configurarea automată

SETU ATA211G poate fi configurat în mod automat prin preluarea fişierul de configurare de la un Server de Configurare Automată (ACS). ATA poate fi auto-configurat prin diferite opţiuni de pornire sau poate fi sincronizat periodic de la ACS. Atunci când utilizatorul conectează SETU ATA211G la reţea se vor descarcă în mod automat fişierele sale de configurare folosind TFTP, HTTP sau HTTPS. Această caracteristică plug-n-play cere utilizatorului să introducă doar adresa de server oferită de furnizorul de servicii.

Traducerea automată a numărului prin interpretarea numerelor introduse

SETU ATA211G suportă mai multe tipuri de porturi: FXS, GSM, Ethernet şi SIP. Ori de câte ori un numar este format de la unul din oricare aceste porturi, rutele de acces ale apelului către portul destinaţiei dorite se realizează conform mecanismului de rutare definit pentru acel port. În anumite cazuri, şirul numărului apelat nu este înţeles de către reţeaua prin care apelul va fi dirijat, astfel încât, prin utilizarea traducerii automate a şirului numărului format este tradus într-un număr care este înţeles de reţea sau de ITSP pentru a ajunge la portul destinaţiei dorite.

Tonuri de aşteptare şi tonuri de apel

Matrix SETU ATA211G asigură tonuri programabile şi tonuri de apel pentru a se potrivi cu cele care există în ţara în care este instalat.

CLIP

SETU ATA211G permite utilizatorilor să programeze porturi FXS pentru oricare dintre cele trei protocoale CLIP - DTMF, FSK ITU-T V.23 şi FSK Bellcore 202A.

Tabelul cu numerele formate

Matrix SETU ATA211G oferă o listă de numere programabile sau părţi din acele numere, de preferinţă, cu cont SIP pentru fiecare înregistrare. Atunci când utilizatorul formează un număr, SETU ATA211G caută în tabel numărul care se potriveşte logic "cel mai bine" cu acel număr format. Apoi, pentru trimiterea apelului, acesta utilizează contul SIP dat pentru acest număr găsit la căutare. Această caracteristică asigură cel mai mic cost pentru toate apelurile exterioare.

Semnalizarea deconectării

Când un apel este lansat din cealaltă parte a internetului, Matrix SETU ATA211G poate difuza această trimitere de apel pe FXS sub formă de semnal de deconectare. Dispozitivul recepţionează acest semnal şi eliberează portul FXS.

Fax prin IP (FoIP)

Utilizatorul poate trimite si primi un fax prin contul SIP, imediat ce un aparat de fax este conectat la SETU ATA211G. SETU ATA211G asigură FoIP folosind UDPTL T.38 şi Pass Through.

Codul unic de identificare a unui telefon/echipament mobil (IMEI)

Codul unic de identificare a unui echipament mobil (IMEI), număr precizat de SETU ATA211G prin mecanismul GSM este un cod unic de 15 cifre pentru a identifica portul GSM. Acest număr poate fi utilizat pentru a pune în legătură şi conecta echipamente, cu o anumită reţea GSM.

Rutele de acces ale apelurilor de intrare

Apelurile recepţionate din orice cont SIP pot fi dirijate spre portul FXS/GSM.

Jeeves (instrument bazat pe programare web multilingvistică)

Flexibil şi cu uşurinţă de utilizare în ferestrele software-ului, Jeeves, ajută la programarea caracteristicii prin intermediul browser-ului software web. Această caracteristică de programare web îi ajută pe utilizatori să configureze SETU ATA211G din orice parte a lumii, după ce este conectat cu reţeaua IP.

Clonarea MAC

La înlocuirea hardware-ului existent cu altele, vă poate simplifica procesul de instalare prin copierea adresei MAC a PC-ului existent. În acest caz, nu trebuie să se amâne procesul de instalare pentru a informa pe furnizorul de servicii despre echipamentul nou instalat.

Apelarea unui număr în mai multe faze

Apelarea unui număr în mai multe faze este utilă pentru ATA conectat la un server SIP folosit pentru crearea de reţele PBX ale site-urilor multiple. Utilizatorul poate apela întregul şir de numere împreună, atât numărul de destinaţie, cât şi numărul de extensie al destinaţiei PBX. ATA va împărţi şirul în două faze, va apela numărul de destinaţie în prima fază şi apoi la primirea semnalului de răspuns va forma numărul în extensie. Acest lucru asigură accesul fără probleme la extensia PBX.

Selectarea reţelei

SETU ATA211G oferă flexibilitatea de a înregistra cu o reţea GSM manual sau în mod automat. Acest lucru este util atunci când instalarea este aproape de o frontieră de stat sau naţională în cazul în care reţelele locale şi străine GSM se suprapun. Programarea ATA de a lucra doar cu reţeaua selectată împiedică înregistrarea la o reţea străină cu care s-a suprapus.

Apeluri de tip Peer-to-Peer

SETU ATA211G poate efectua şi primi apeluri de la alţi utilizatori VoIP fără un server Proxy sau un Înregistrator. Numerele şi adresele IP pot fi atribuite altor utilizatori VoIP pentru a le oferi acces direct în întreaga reţea. Pentru apelurile de tip Peer-to-Peer, SETU ATA211G ofera două opţiuni - (i) Peer-to-peer pentru apelarea unui număr (ii) Apelare unei adrese IP. Organizaţiile care au mai multe locaţii, cum ar fi filiale şi fabrici pot utiliza această caracteristică pentru a-şi asigura apelarea directă între aceste puncte finale.

PIN-ul de autentificare

Apelurile primite de pe FXS, GSM sau porturile SIP de ATA211G pot fi limitate la un anumit apelant. Apelantul trebuie să dovedească prima autentificare a sa înainte de a apela la ATA211G. Această funcţie este utilizată pentru a evita posibilitatea unor apeluri răuvoitoare şi pentru a evita utilizarea abuzivă a serviciilor sale.

PPPoE

Matrix SETU ATA211G susţine clientul PPPoE şi, prin urmare, poate fi utilizat cu orice modem xDSL.

Suport Quad-Band

Matrix SETU ATA211G suportă Quad-Band pentru Reţea 2G.

Solicitare returnare apeluri către apelantul original (Original RCOC)

Matrix SETU ATA211G păstrează o evidenţă a tuturor apelurilor nereuşite pe GSM şi pe reţeaua IP. Când un apel este returnat, acesta redirecţionează apelul către apelantul original, comparând numărul apelat, numărul apelantului şi detaliile sistemului port la intrările stocate în tabelul RCOC. Astfel, un apel returnat poate fi adăugat la extensia care a plasat apelul, prin urmare, se economiseşte timp preţios.

Router-ul

Capabilităţile de rutare de bază sunt furnizate, astfel încât, pachetele portului LAN pot fi transferate către portul WAN. Acest lucru permite utilizatorului să navigheze pe internet şi să-şi verifice e-mailurile sale, iar în acelaşi timp să primească apeluri VoIP.

Indicator putere semnal

SETU ATA211G indică puterea semnalului disponibil pentru comunicare. Astfel, există posibilitatea de a afla disponibilitatea reţelei. Indicatorul de putere a semnalului este afişat pe ecranul LCD-ului instrumentului telefonic asigurat de FSK CLIP.

PIN-ul SIM-ului

SETU ATA211G permite utilizatorului să înregistreze un cod din 4 cifre, un cod PIN (Personal Identification Number), care împiedică utilizarea neautorizată a SIM-ului. Utilizatorul trebuie să introducă codul PIN pentru a face orice tip de operaţiune. Utilizatorul poate schimba codul PIN al SIM-ului atunci când consideră că este necesar. SIM-ul se va bloca în cazul în care codul PIN va fi introdus greşit de trei ori la rând.

Conturi SIP

Pot fi programate mai multe conturi SIP şi fiecare utilizator FXS poate fi atribuit unuia din conturile SIP pentru apelurile exterioare. Alocarea dinamică a unui cont SIP este, de asemenea, posibilă folosind Planificarea Numerelor Apelate.

Setarea volumului speaker-ului

SETU ATA211G permite utilizatorului să regleze volumul speaker-ului atunci când transmite şi recepţionează apeluri pentru îmbunătăţirea calităţii convorbirilor.

Viteza de apelare

Numerele utilizate frecvent pot fi înregistrate în agenda internă a telefonului, având posibilitatea de a înregistra 99 de numere. Utilizatorul poate apela rapid aceste numere prin utilizarea codurilor scurte, de 2 cifre, în loc de numere complete, lungi.

Servicii suplimentare

SETU ATA211G asigură serviciul suplimentar ca Reţinere apel, Apel în aşteptare, Comutarea între apeluri, Transferare apel, Redirecţionarea apelului, Apel conferinţă, Afişare număr apelant, Respingere apel (DND) şi Efectuarea unui nou apel. Aceste servicii sunt dependente de furnizorul de linie telefonică.

Tehnologia montării pe suprafață (Surface Mount Technology, SMT)

Tehnologia montării pe suprafață este o tehnologie de asamblare a materialelor semiconductoare foarte răspândită, care oferă o reducere a costurilor în spaţiul de habitat rezultată din generarea scăzută de căldură şi un consum redus de energie. Acest lucru duce la creşterea fiabilităţii.

Sistemul de Logare

Syslog este unul dintre protocoalele concepute pentru a fi folosit pe scară largă în transmiterea solicitărilor de depanare către IP-ul reţelei. Acest protocol client/server, foloseşte UDP-ul ca protocol de transport pentru procesul de depanare. Logarea prezintă mai multe avantaje, printre care depanarea problemelor ce ţin de securitate şi de administrarea sistemului. Mesajele de depanare sunt trimise de la distanţă către IP-ul serverului de reţea pentru găsirea şi reducerea numărului de erori sau alte defecte generate de un sistem.

Lista de caracteristici

100 Rel/PRACK (RFC 3262)

Codul unic de identificare a unui telefon sau echipament mobil (IMEI)

Configurare automată

Indicaţii LED

Semnalizare răspuns apel efectuat

Clonare MAC

Traducere automată număr

Efectuarea unui al doilea apel

Tabel numere formate

Reţea mobilă de selecţie

Generarea zgomotului de confort

Suport pentru porturi multiple

CLIP (DTMF, FSK-ITU-T V.23, Bellcore 202A)

Apelarea unui număr în mai multe faze

CLIR (Identificare linie de apel restricţie)

PCAP Trace (Urmărirea capturii de pachete)

Reţinere apel

Inversarea polarităţii

Apel în aşteptare

Protejarea prin parolă

Comutare între apeluri

Apeluri de tip Peer-to-Peer

Transferare ascunsă apel

PIN-ul de autentificare

Redirecţionarea apelului pentru mod «ocupat»

Programare tonuri de aşteptare şi tonuri de apel

Transferare apel cu participare apelant

Suport Quad-Band

Redirecţionare necondiţionată apel

Returnare apeluri către apelantul original (Original RCOC Setarea volumului speaker-ului (Transmisie şi Recepţie))

Redirecţionarea apelului pentru mod «nici un răspuns»

Indicator putere semnal

Afişare număr apelant

PIN SIM

Apel conferinţă cu 3 participanţi

Protocol STUN

Respingere apel (DND)

SIP prin TCP

Tabel cu numere formate

Viteza de apelare

Client DHCP / PPPoE

Protocol de transport în timp real simetric (Symmetric RTP)

Semnalizare deconectare

Sistem de Logare Client

Memorare autentificare

Servicii suplimentare

Anulare zgomot de fundal si ecou

Detectare activitate voce

Temporizator luminos

Etichetarea VLAN

Claritate conversaţie la ambele capete, reducerea zgomotului în timp real (Full Duplex Audio)

Configurarea Interfeței Grafice a Utilizatorului (GUI) bazată pe Web

Direcţionare solicitări corectare erori (Forward Error Correction (FEC))

Fax prin IP-T.38 şi Pass Through